fbpx

Hallo fondsenwervers van Nederland,

Je bevindt je op de website van Marijke Blom-Laschek.

In een vorig leven was ik subsidieadviseur bij Kunstbalie, het kennisinstituut voor kunsteducatie en amateurkunst van de provincie Noord-Brabant. Kunstbalie bestaat nu samen met bkkc onder de naam Kunstloc 

Kunstbalie voert de provinciale subsidieregelingen voor amateurkunst en cultuureducatie uit. De aanvragen van mensen zoals jullie kwamen op mijn bureau, om te beoordelen en samen te vatten voor onze onafhankelijke adviescommissies. Ik kan je dus precies vertellen waar de adviseurs van vermogensfondsen en subsidieloketten naar kijken als ze jouw aanvraag beoordelen.

Toen ‘mijn’ subsidieregelingen werden afgeschaft, besloot ik om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten. Nu zoek ik geld en leer ik anderen om dat ook te kunnen. Met Fondsenwervendoejezo geef ik antwoord op allerlei vragen waar je mee kunt worstelen als je op zoek gaat naar geld voor je stichting of vereniging. Het cursusaanbod en het aantal filmpjes en blogs is nu nog bescheiden, maar gaat groeien.

Zelf fondsen zoeken doe ik via Quadrifolium Fondsenwerving. Daar doen non-profit organisaties een beroep op mij om op strategisch niveau plannen voor fondsenwerving te maken en te implementeren.

Nog wat persoonlijke informatie?  Ik woon in het Brabantse dorp Mierlo, samen met mijn man. Heb een kat en drie kinderen, waarvan er nog één thuis woont. Lang geleden studeerde ik Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Tegenwoordig roep ik: tuinieren is mijn hobby en fondsen werven is mijn vak.

Ik ben betrokken (geweest) bij heel wat verenigingen en stichtingen: als bestuurslid, oprichter of als adviseur. Zonder al die clubs zou Nederland een heel stuk saaier zijn. Supergaaf om van dichtbij te zien met hoeveel passie vrijwilligers-besturen en professionals aan het werk zijn voor hun “veld”. Ik hou van verenigingen en vrijwilligers.